Een van de dingen die we wel lastig vonden was de vraag: wat zetten we nu ’s avonds op tafel? Gaan we nu voor Bo apart dingen bereiden of proberen we zelf allemaal zoveel mogelijk glutenvrij te dineren?
Zeker in het begin nadat we de diagnose hadden gekregen waren we dingen dubbel aan het bereiden. Zo hadden we glutenvrije spaghetti voor Bo en voor onszelf de versie met gluten. Op zich werkte dat wel prima, maar we moesten haar toch elke keer uitleggen waarom er iets aparts was klaar gemaakt.
Waarom niet allemaal glutenvrij eten?
Overdag is het wel goed te doen om voor Bo een apart boterhammetje te smeren. Dat gaat zeker goed, zolang we er maar voor zorgen dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt. Maar de uitdaging zat hem vooral in de avonden.
We hebben daarom gekozen om tijdens het avondeten alleen maar glutenvrij te eten. Dit geeft Bo namelijk niet direct het gevoel dat ze ‘anders’ is. Bovendien houdt het voor ons ook wat overzichtelijker.
Deze keus betekent wel dat we in de supermarkt goed de etiketten in de gaten moeten houden. En dat we soms de dingen moeten laten staan die we vroeger juist wel aten. Maar er is eigenlijk best veel mogelijk in een glutenvrij dieet.
Glutenvrij bakken
We zijn wel meer dingen gaan bakken, juist omdat het leuk is om het nieuwe dieet te ontdekken. Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast de kleintjes thuis meehelpen tijdens het maken van het beslag. En zeker ook om te ervaren hoe snel alles eigenlijk verdwijnt als het eenmaal uit de oven is gekomen.
Elk weekend is er wel een bakdag en binnenkort gaan we zelf ons eigen brood bakken. Gewoon omdat het kan…
Geef een reactie