In onze zoektocht naar leuke glutenvrije gerechtjes en hapjes zijn we uitgekomen op mini pizza’s. Een erg leuk receptje voor bijvoorbeeld de feestdagen.
Het is zo jammer dat er geen glutenvrije mini pizza’s zijn. Misschien dat ze wel bestaan, maar wij kunnen ze helaas niet in de buurt vinden. Daarom zijn we eens gaan kijken naar hoe we het zelf kunnen maken. Gelukkig zijn er wel glutenvrije pizzabodems!
Met de pizzabodem van Schär als basis hebben we zelf mini pizza’s gemaakt. Ze vielen goed in de smaak en waren zo op!
Recept: glutenvrije mini pizza’s
Voor circa 8 mini pizza’s (margaretha’s)
Dit heb je nodig
- 1 glutenvrije pizzabodem (wij hebben de pizzabodem van Schar gebruikt)
- Tomatensaus (bijvoorbeeld tomaten frito)
- Geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- een ronde uitsteekvorm
- Bakplaat
- Bakpapier
Dit moet je doen
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Steek met een ronde uitsteekvorm kleine rondjes uit de bodem. Vervolgens leg je deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk elk rondje met wat tomatensaus, klein beetje italiaanse kruiden er overheen en vervolgens de geraspte kaas.
- Bestrijk de randjes van de bodems met een klein beetje olijfolie.
- Bak de mini pizza’s in circa 10 minuten gaar.
Smakelijk!!!
Oh ja!: Uiteraard kan je de pizza’s met van alles beleggen wat je zelf lekker vindt, zoals; salami en mozzarella.
Je kan natuurlijk ook een andere uitsteekvorm gebruiken voor een wat leuker effect, zoals een ster of kerstboom.
Geef een reactie